Ledig tjänst: Vi söker en biträdande jurist

augusti 27, 2016

Vi söker en biträdande jurist för tillsvidare anställning på vårt kontor i Göteborg med preliminärt tillträdesdatum den 1 oktober 2016. Tjänsten innebär att bistå våra advokater och jurister för att gå mot självständigt arbete som processande jurist och advokat. Ditt dagliga arbete innebär för rollen sedvanliga arbetsuppgifter som att upprätta yttranden, stämningsansökningar, företräda byråns klienter gentemot domstolar och andra myndigheter m.fl. Du kommer att ges möjlighet att vara verksam inom byråns samtliga rättsområden.

 

Rätt person har hög ansvarskänsla och förmåga att nätverka och skapa förtroende samt ansvara för sin egen marknadsföring i strävan att bli en skicklig blivande advokat.

 

Tjänsten en tillsvidare anställning på heltid med sex månaders provanställning. Arbetstid är normalt sett kl 8-17 och arbetet utförs i huvudsak i Göteborg men tjänsteresor förekommer.

 

Fast månadslön, ingångslön 30 000 kr/mån samt friskvård. Arbetstagaren garanteras och förväntas genomgå Advokatsamfundets utbildning mot advokatexamen.

 

Kvalifikationer:

Avlagd jur kand eller juristexamen från Lund, Göteborg, Örebro, Stockholm, Uppsala eller Umeå universitet.

Fullgjord notarietjänstgöring från tingsrätt eller arbete på advokatbyrå under minst 1 ½ år.

 

OBS! Ansökningar från sökande som inte uppfyller ovanstående krav på kvalifikationer kommer inte att behandlas.

 

Ett tydligt intresse genom t ex fördjupning inom humanjuridik, främst familjerätt, brottmål och/eller socialrätt är ett plus.

 

Rekryteringen pågår löpande så vänta inte med din ansökan.

 

För frågor om tjänsten maila info@familjensadvokat.com eller ring
031-13 05 33.